doktoru

luni, 17 martie 2014

Cateva profetii implinite inainte de anul 1900



                                         Cateva profetii implinite inainte de anul 1900

  1. Domnul Iisus  profetit ca templul va fi distrus

Matei 24:1-2 “La ieşirea din Templu, pe când mergea Iisus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca să-I arate clădirile Templului. Dar Iisus le-a zis: „Vedeţi voi toate aceste lucruri? Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu fie dărîmată.”

Profetie inregistrata in jurul anului 30 dHr si implinita in anul 70 dHr.

In Matei 24 Domnul Iisus spune ca Templul va fi distrus. S-a intamplat asa dupa 40 de ani, in anul 70, atunci cand romanii au distrus Ierusalimul si au omorat 1.1 milioane de evrei. In timpul acestei actiuni, templul a fost incendiat fapt care a dus la topirea ornamentelor de aur din tavanul templului. Aurul a cazut pe podele, scurgandu-se intre dalele de piatra. Mai tarziu romanii s-au straduit sa recupereze aurul curatandu-l de pe fiecare piatra in parte. Aceasta pentru a se implini literal profetia Domnului Iisus. Iata cateva detalii legate de templu:
-          primul templu a fost distrus de catre babilonieni in anul 586 iHr si a fost reconstruit dupa 70 de ani. Templul reconstruit a stat in picioare vreme de 586 de ani si a fost distrus de catre romani in anul 70 dHr.
-          Ambele temple au fost distruse de catre cele mai mari puteri ale vremii
-          Dupa distrugerea templelor, sute de mii de evrei au fost macelariti, luati in scalvie si fortati sa iasa din Ierusalim.
-          Conform istoricului antic Iosif Flavius, ambele temple au fost distruse n aceeasi data  - a noua zi a lunii Av.

  1. Domnul Iisus a spus ca Ierusalimul va fi distrus

Luca 21:24 “Vor cădea sub ascuţişul săbiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor.”
Profetie inregistrata in anul 30 dHr si implinita in anul 70 dHr.
Domnul Iisus a spus ca evreii vor fi fortati sa iasa din Ierusalim si ca cetatea va fi daramata. Romanii au distrus cetatea in anul 70 si apoi in anul 132. In acest timp au fost ucisi 1.1 milioane de evrei. Alte sute de mii au fost dusi in robie si nu au mai recapatat  controlul asupra tarii decat abia in anul 1948.

  1. Daniel a spus si el ca templul si Ierusalimul vor fi distruse
Daniel 9:26 “ După aceste şaizeci şi două de săptămâni, unsul va fi stîrpit, şi nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni, va nimici cetatea şi Sfântul Locaş, şi sfârşitul lui va fi ca printr-un potop; este Hotărât că războiul va ţine până la sfârşit şi împreună cu el şi pustiirile.”
Aceasta profetie a fost facuta in jurul anului 530 iHr si s-a implinit in anul 70 dHr.
In acest pasaj, profetul spune ca o viitoare domnie asupra Israelului va distruge Ierusalimul si Templul. La cateva sute de ani dupa ce Daniel a spus aceste cuvinte, romanii au preluat controlul asupra regiunii iar Domnul Iisus a fost respins si crucificat. La 40 de ani dupa crucificarea si Invierea Domnului Iisus, romanii au distrus Templul si Ierusalimul, intocmai cum proorocise Daniel.

  1. Biblia a vorbit despre distrugerea ce avea sa vina asupra Israelului
Deuteronom 28:49-52 “Domnul va aduce de departe, de la marginile pământului, un neam care va cădea peste tine cu zbor de vultur, un neam a cărui limbă n-o vei înţelege, un neam cu înfăţişarea sălbatică, şi care nu se va sfii de cel bătrân, nici nu va avea milă de copii. El va mânca rodul turmelor tale şi rodul pământului tău, până vei fi nimicit; nu-ţi va lăsa nici grâu, nici must, nici untdelemn, nici viţeii de la vaci, nici mieii de la oi, până te va face să pieri. Te va împresura în toate cetăţile tale, până îţi vor cădea zidurile, aceste ziduri înalte şi tari, în care îţi pusesei încrederea pe toată întinderea ţării tale; te va împresura în toate cetăţile tale, în toată ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.”
Aceasta profetie a fost consemnata in jurul anilor 1400 iHr si s-a implinit in anul 70 dHr.
Biblia contine cateva profetii despre diverse distrugeri ale tarii israelitilor. Aceasta este doar una dintre ele care a fost consemnata in jurul anului 1400 iHr, deci cu 3400 de ani in urma si care profetea despre distrugerea care avea sa se abata asupra tarii in anul 70 dHr, cu 1930 de ani in urma. Iata ce spune istoria despre evenimentele care s-au succedat in acest an: imperiul roman a trimis o armata care a marsaluit in formatia denumita “vulturul in zbor” si a care a distrus teritoriul in care locuiau evreii. Membrii armatei romane proveneau din diverse natii; ei vorbeau latina, o limba pe care evreii nu o intelegeau. Prin urmare profetia s-a implinit exemplar.

  1. Israelul va fi distrus si arat asemeni unui ogor
Mica 3: 11-12 “Căpeteniile cetăţii judecă pentru daruri, preoţii lui învaţă pe popor pentru plată, şi proorocii lui proorocesc pe bani; şi mai îndrăznesc apoi să se bizuie pe Domnul şi zic: „Oare nu este Domnul în mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nici o nenorocire!” De aceea, din pricina voastră, Sionul va fi arat ca un ogor, Ierusalimul va ajunge un morman de pietre, şi muntele Templului o înălţime acoperită de păduri.”
Profetia a fost facuta intre anii 750-686 iHr si s-a implinit in anul 135 dHr.
Profetul spune ca, drept pedeapsa pentru ca si-au intors fata de la Dumnezeu, Ierusalimul va fi distrus si apoi, pe ruinele sale, se va ara. Aceasta profetie a fost facuta in jurul anului 730 iHr. De atunci, Ierusalimul a fost distrus in anul 586 iHr de catre babilonieni si in anul 70 dHr de catre romani. Romanii au atacat din nou in anul 135 dHr pentru a inabusi o rascoala. De aceasta data, romanii, condusi de catre generalul Adrian, au ucis 580.000 de evrei. Romanii au arat ruinele Ierusalimului, asemeni unui ogor cu scopul umilirii si descurajarii actiunilor de acest fel. Profetia s-a implinit literal.

  1. Israelul va fi pustiit
Deuteronom 29:23 “ la vederea pucioasei, sării, şi arderii întregului ţinut, unde nu va fi nici sămânţă, nici rod, nici o iarbă care să crească, întocmai ca la surparea Sodomei, Gomorei, Admei şi Ţeboimului pe care le-a nimicit Domnul, în mânia şi urgia Lui”
Profetie consemnata in jurul anului 1400iHr si implinita intre anii 135 si 1800.
In acest verset se spune ca Israelul va fi pustiit, ca pedeapsa pentru pacatele poporului. Si aceasta profetie s-a implinit exemplar. De mai multe ori aceasta tara a fost descrisa ca fiind un tinut pustiu. Iata de exemplu ce scria in 1867 despre aceasta tara Mark Twain: Palestina sade in cenusa…un blestem a lovit campiile acestei tari … este o tara dezolanta si neprietenoasa -  asa consemna Mark Twain in “Innocents abroad”. Insa Cuvantul lui Dumnezeu spune si ca Israelul va redeveni o tara productiva. Transformarea s-a petrecut in special in ultimul secol cand multi evrei s-au reintors in tara si au inceput sa o reconstruiasca.

  1. Evreii vor fi exilati si batjocoriti.
Deut 28:36-37 “Domnul te va duce, pe tine şi împăratul pe care-l vei pune peste tine, la un neam pe care nu l-ai cunoscut, nici tu, nici părinţii tăi. Şi acolo, vei sluji altor dumnezei, din lemn şi din piatră. Şi vei fi de pomină, de batjocură şi de râs, printre toate popoarele la care te va duce Domnul.”
O profetie consemnata in jurul anului 1400 iHr si implinita intre 135 si 1900.
Aceasta a fost pedeapsa pe care au primit-o evreii pentru ca au pacatuit si si-au intors fata de la Dumnezeul lor. Aceasta profetie s-a implinit de mai multe ori in cursul istoriei. Evreii au fost izgoniti din tara lor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu