doktoru

duminică, 16 martie 2014

Profetia jubileelor rabinului Iuda ben Samuel indica anul antihristului



Profetia jubileelor rabinului Iuda ben Samuel  indica anul   antihristului(falsul Mesia)



In anul 1217 d.H. unul dintre rabini hasidici din Germania cei mai legendari și prolifici a lui Iuda a făcut o predicție uluitoare despre viitorul Ierusalimului și venirea lui Mesia. Cunoscut sub numele de Iuda ben Samuel (Iuda a-Hasid sau Iuda cel Pios), a trăit în secolul al 12-lea și al 13-lea din Regensburg, Germania.

Născut în Speyer în 1140, Rabbi ben Samuel a murit în 22 februarie 1217 în Regensbug. El a fost unul dintre părinții  Chassidei ( iudaism hasidic), o mișcare de misticism evreiesc din Germania diferita de misticismul cabalistic al Rabbinului Lurias , unde Chassid-ul a subliniat etica morala puternica și rugăciunea.

Când Rabbinul Judah HeHasid s-a stabilit în Regensburg, la vârsta de 55 de ani, el a scris cărțile sale cele mai importante, Sefer Hasidim (Cartea  celui Pios), Sefer Gematriyot (Carte a astrologiei) și Sefer Hakavod (Cartea Gloriei). Aceasta din urmă carte este acum pierduta și câteva citate au rămas cu autori ulteriori.

Acești ani au fost in vremea cruciadelor Romane creștine în Țara Sfântă, între anii 1096-1270. În acest timp, de asemenea, o corespondență înfloritoare a fost efectuata înainte și înapoi de la Ierusalim și Țara Sfântă și in Europa de catre rabini din Worms și Regensburg din Germania. In aceste scrisori ei au scris ca știau despre Saladin cel Mare și dinastia sunnita a lui Saladin Ayyubid în Egipt.

In acest an Rabbinul  Judah Ben Samuel a început să publice calculele sale biblice denumite Gematria, plus observațiile sale astronomice ,care ne-au dat acest rezumat pe care-l putem citi astăzi.

Rabbi Judah ben Samuel - "Când otomanii (turcii) - care erau deja o putere recunoscuta in Bosfor, înca din timpul lui Iuda Ben Samuel – vor cuceri Ierusalimul ,ei vor domni peste Ierusalim timp de opt jubilee. După aceea, Ierusalimul va deveni teren ,,no man s land,, pentru un jubileu, și apoi în al nouălea jubileul va veni din nou înapoi în posesia  poporului evreu - Ceea ce ar însemna începutul timpului final mesianic "

În conformitate cu Leviticul 25, o perioadă Jubileu este de 50 de ani, în care la fiecare al 50 -lea an, fiecare persoană va redobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor sale tribale. Rabinul Iuda cel Pios a privit în viitor, si si-a notat calculele sale teoretice, care în prezent sunt arătate a fi uimitor de precise. Abia peste 300 de ani după moartea sa  prima sa predicție a devenit realitate.

În timpul  cruciadelor crestine romane, Mamlucii si-au început domnia lor în Ierusalim  în anul 1250d.H., când  ultimul sultan Ayyubid al Egiptului, Turanshah a fost asasinat de către sclavul  său Mameluk Generalul Aibek. Aibek apoi a fondat dinastia Mameluk Bahri. Ei si-au mentinut puterea asupra Ierusalimului până când au fost cuceriti de către turcii otomani în anul 1517, 300 ani de la moartea lui Rabbi Iuda ben Samuel.

Conform rabinului Iuda a-Hasid, turcii otomani se vor lupta mai târziu pentru controlul asupra Orientului Mijlociu și isi vor asuma puterea și controlul asupra Ierusalimului. Ei ar controla Palestina și Ierusalim timp de opt Jubilee, potrivit calculelor sale predictive.

  Ei bine, opt Jubilee (50 ani x 8 jubilee) sunt 400 de ani. Noi știm din nou din istorie ca turcii otomani au câștigat controlul asupra Ierusalimului în anul 1517 și au avut putere asupra Ierusalimului  400 de ani, pana când au fost cuceriti în 1917, de către forțele militare britanice aflate sub comanda Generalului Edmund Allenby de ziua Hanukkah, 17 decembrie 1917. Turcii otomani au început să se clatine în 1918, după înfrângerea armatei de la Ierusalim. Orașul Damasc a căzut la 1 octombrie, orasul Homs la 16 octombrie, și orasul Aleppo la 25 octombrie și Turcia a capitulat la 30 octombrie 1918. După această dată, Liga Națiunilor a supus Turcia, Siria si Egiptul Mandatului Britanic, care a inclus Țara lui Israel, apoi numita Palestina, și Ierusalimul  britanicilor.

Apoi, profeția continuă atunci când afirmă; " După aceea Ierusalimul va deveni no-man s land pentru un jubileu" .Nu este uimitor faptul că de la anul 1917, când mandatul britanic a controlat orașul Ierusalim, Ierusalimul a devenit în conformitate cu dreptul internațional un " no-man s land pentru un jubileu ". Acest timp a fost de cincizeci de ani după acel an, din 1917, cand armata israeliană a capturat orașul Ierusalim în Războiul de Șase Zile la data de 17 iunie 1967. Exact un Jubileu, 50 ani mai târziu, Ierusalimul a revenit pentru prima dată in istorie la controlul evreiesc-israelian din ziua de când Ierusalimul a fost distrus în anul 70 d.H. .

Numit "Lumina lui Israel", Rabbinul Ben Samuel a fost cu adevărat o "lumină a lumii". El nu a discriminat pe cineva care a vrut să învețe de la el. Chiar și episcopii romano-catolici au cautat înțelepciunea lui.

Elevii săi au fost unii dintre savanți Tora ai veacurilor. Cei care și-au petrecut viața studiind și coreland studiile  Rabbinului Iuda a-Hasid, au fost: rabinul Isaac Ben Solomon Luria, un mistic care se ocupă cu lumea mesianică (Ierusalim, 1531-1572, Safed), Joseph Solomon Delmegido (1591 Candia - 1655 Praga), un matematician și astronom ("Mazref le-Chochma"), Azulai I (1724-1806), un renumit bibliograf, Samuel David Luzzatto (1800-1865), un savant biblic, istoricul Heinrich Graetz (1817-1891) , și cărturarul  Tora  Jacob Epstein (1925-1993).

Conform elevilor lui ,Rabbi Isaac ben Moise (Viena), Rabbi Baruch ben Samuel (Mainz) și Rabbi Simcha (Speyer), Rabbi Iuda cel Pios a fost un model  de altruism  și de intrajutorare a altora. Dorința lui arzatoare a fost așteptarea venirii lui Mesia.

Când a fost întrebat de unde a primit înțelepciunea , răspunsul lui a fost:

Rabbinul Judah ben Samuel - "Profetul Ilie, care va preceda pe Mesia, mi-a apărut și mi-a dezvăluit multe lucruri  mie și a subliniat că o condiție prealabilă pentru răspunsuri la rugăciune este ca acestea sa fie alimentate de entuziasm și bucurie pentru măreția și sfințenia lui Dumnezeu. "

Așa cum am citit studiile acestui mare om al lui Dumnezeu, și am revazut constatarile lui în toată simplitatea și exactitatea lor, ramanem uimiti si astăzi. În concluzie, chiar înainte de 1217 d.H., acest salvie rabinică și gigant al Israelului a făcut predicția uimitoare că "turcii otomani vor domni peste orașul sfânt din Ierusalim opt Jubilee."

Necunoscut pentru Rabbinul Iuda ben Samuel, prima referință la "otomani" a fost, în 1215 i.H., la doar doi ani înainte de a muri. Otomanii au fost un trib vorbitor de limba turca, care a fost condus pentru prima dată de Ertugrul în țara  Anatolia. Domnia sa a continuat să urce în putere in timp ce Imperiul Turk Seljuk a decăzut. Fiul lui Ertugrul lui, Osman, a devenit nume de-referinta pentru turci el fiind "tatăl turcilor otomani" din cauza ca numele lui a fost corupt în Europa devenind "otoman".

Otomanii s-au extins pana la Niceea (astăzi Iznik) și apoi au mers peste Dardanele în 1362. Aproape nouăzeci de ani mai târziu, domnitorul otoman Mehmed al II-lea a cucerit capitala Imperialui Bizantin, Constantinopolul (Istanbul), în anul 1453. În cele din urmă otomanii a domnit peste cea mai mare parte a Balcanilor, Semiluna Fertila și Egiptul au fost incluse in țara părăsita a Palestinei.

Acest imperiu a durat până după al doilea război mondial, dar  Țara Sfântă și Ierusalimul au fost luate în posesia în anul 1917 de către generalul britanic Edmund Allenby la Hanukkah, 17 decembrie 1917. De un interes personal, una dintre rudele mele mi-a scris o amintire personala din Bătălia de la Ierusalim a forțele britanice, aflate sub comanda generalului Edmund Allenby. Așa a scris:

"Povestea din Ierusalim și a generalului Allenby,  îmi amintesc , bunicul meu mi-a spus,ca a fost in momentul în care Allenby oprit armata britanică la douăzeci de mile departare de orasul cel mare și a trimis o telegramă direct la Regele George V in care a zis:" Eu nu voi declanșa armele britanice pe orasul lui Dumnezeu ", semnat Allenby. Aparent, Regele i-a raspuns înapoi cu un singur cuvânt "Rugați-vă!" Și a doua zi, turcii au rămas fără nici un foc de armă și Allenby si-a condus armata britanică în Ierusalim.
Am supraviețuit ocupației germane din Insulele Canalului, pentru că am știut cine am fost - valorile au fost transmise, am fost britanici! Am știut sa deosebim răul de bine! Și nu contează cât de rău lucrurile ar putea deveni și  au si devenit, noi am fi câștigat războiul. Astăzi, putem vedea în mod clar că societatea a uitat să predea aceste valori de bază. "


 Iuda ben Samuel a prezis anii 1217 și 1517 si au fost recunoscuti ca fiind anii Jubileu biblici,de 50 de ani. Trei sute de ani formand șase Jubilee după 1217, adica in 1517,turcii otomani au preluat controlul asupra Ierusalimului, până  când Forțelor Aliate au măturat ultimului domnitor al Otomanilor de la putere cu ajutorul trupelor militare britanice aflate sub comanda generalului George Allenby în 1917 .

Chiar și după Declarația de Independență a Israelului din 15 mai 1948 și  dupa războiul de independenta al Israelului împotriva a cinci națiuni islamice, orașul Ierusalim a rămas încă un "oraș divizat". Guvernul iordanian a controlat partea de est a Ierusalimului, inclusiv Muntele Templului și Orașul Vechi al Ierusalimului. O fâșie de pământ a despărțit controlul statului Israel din vestul Ierusalimului de partea iordaniana care controla  Ierusalimul de Est . Această fâșie de pământ a fost numita " The No-Man’s Land ", atât de israelieni cat și de iordanieni.

Apoi, în anul 1967, Israelul a fost din nou atacat. După Războiul de Șase Zile, la 17 iunie 1967, întreaga regiune din Cisiordania a fost cucerit de armata israeliană și întreg orașul  Ierusalim a revenit din nou în posesia a poporului evreu. Șapte sute cincizeci de ani de la profeția  făcută  de către rabinul Iuda cel Pios, din 1217 pana in 1967, toate condițiile profeției au fost îndeplinite din scrisoarea  oracolului profetic. Apoi, rabinul Iuda heHasid a scris:

Rabbi Judah heHasid - "În al nouălea jubileul Ierusalim va veni din nou înapoi în posesia poporului evreu – ceea ce va însemna începutul timpului final mesianic."

Acest lucru lasă inca un jubileu, al zecelea Jubileu de cand turcii otomani au preluat controlul asupra Ierusalimului și a Țarii Făgăduinței, din anul 1517. În conformitate cu acest înțelept evreu, la sfârșitul acestui al zecelea jubileu "va însemna începutul timpului final mesianic."

Așa cum am vazut   anii saptamanii sabatice, acest prezent ciclu sabatic început la Rosh Hashanah 2008 adica anul 5778 evreiesc. Al 8-lea an ar fi fost ziua lui Mesia care încheie Rosh Hashanah in 2009, dar Mesia nu a venit.

Daca acest ciclu sabatic mesianic 2009-2017 este finalizat și războiul Gog si Mogog începe în anul dintre Rosh Hashanah 2015 si Rosh Hashanah 2016, atunci  Era mesianica va începe înainte de Rosh Hashanah 2017. Suntem în prezent în al 4-lea an al ciclului mesianice sabatic, care a început la Rosh Hashanah 2009, în anul evreiesc 5773 (2013).

Mai este încă timp pentru  Prințul Mesia, iar anti-Mesia va crea un legământ cu "cei sfinții" ai rabbinismului din Ierusalim pentru un hudna(probabil termen evreiesc)de șapte ani, pentru ca textul biblic din Daniel afirmă în mod clar că va fi abrogată (cred ca hudna ala)de către anti-Mesia în termen de 3 ani și jumătate.

Ne putem aștepta la un acord de pace in Orientul Mijlociu de Paști 2013? Dacă este așa,  3 ani și jumătate mai târziu, vom vedea oare descoperirea lui Maschiach ben DOVID înainte de Rosh Hashanah 2016 (anul evreiesc 5777 între Rosh Hashanahs 5776-7)?

Dacă este așa, Anul Epic al lui Mesia va fi aici la Rosh Hashanah 2016 sau anul evreiesc 5000, plus 777 ani,adica 5777. Era  Iluminismului Torei va fi începuta. Forțele răului vor fi distruse și Imparatia lui Dumnezeu pe Planeta Pământ va începe cu  Maschiach ben Dovid conducand cu "toiagul de fier".

Dacă nu, va trebui noi să înduram inca sapte ani de saptamana  sabatica de ani sau un alt ciclu Jubileu(adica evreii se plang ca mai trebuie sa astepte inca 50 de ani ) ? Este timpul ca oile pierdute ale casei lui Israel cu frații lor, evreii din casa lui Iuda ,sa înceapa a se ruga, după cum a fost arătat în numele profetului Zaharia, Zaharia ben Berechia ben Iddo (la timpul stabilit, Dumnezeu binecuvântează și Dumnezeu își amintește). Să  chemam numele sfant al lui Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa fie milos evreilor casei lui Iuda si celor zece triburi pierdute ale casei lui Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu