doktoru

miercuri, 16 iulie 2014

Pentru alte denominatiuni fals-crestine care staruie in eroarea de a se crede crestini

Sf Apostol Pavel spune in Epistola catre Romani 10 :

8. Dar ce zice Scriptura? “Aproape este de tine cuvantul, in gura ta si in inima ta”, - adica cuvantul credintei pe care-l propovaduim.
9. Ca de vei marturisi cu gura ta ca Iisus este Domnul si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe El din morti, te vei mantui.
10. Caci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se marturiseste spre mantuire.

11. Caci zice Scriptura: “Tot cel ce crede in El nu se va rusina”.12. Caci nu este deosebire intre iudeu si elin, pentru ca Acelasi este Domnul tuturor, Care imbogateste pe toti cei ce-L cheama pe El.
13. Caci: “Oricine va chema numele Domnului se va mantui”.

Iar catolici ,protestanti si alte grupuri numite crestine zic ca atat ajunge, sa crezi in Iisus Hristos si atat,Dumnezeu te iubeste oricum. Poate ca acestea erau valabile in zorii crestinismului cand aceasta de abia se raspandea prin lumea de atunci aflata sub influenta idolilor ,din orice fel de materie.De atunci insa au inceput sa apara si tot felul de eretici care raspandeau idei noi neconforme invataturii Apostolilor .Asa ca Sfintii Parinti au realizat in timp Sfintele Sinoade in care au luptat si au indreptat ratacirile ereticilor de la invataturile apostolice stabilind niste reguli suplimentare numite Sfintele Canoane cu care toata lumea crestina a fost de acord la vremea respectiva(inclusiv viitorii catolici).Si asa s-a pastrat Biserica in timp sub invataturile lui Hristos-Dumnezeu si nu s-au produs rataciri majore decat doar a catorva care au tinut cu dintii de ideile lor eretice si au intrat sub anatema Bisericii.Asta pana la 1054 cand s-a produs o rupere majora:Apusul s-a despartit definitiv de Rasarit(si numele arata clar raspunsul),ca odata israelitenii cand s-a produs ruptura dintre Regatul de Nord de cel de Sud,Israel de Iuda.De aici incolo au intervenit multe caderi spre si mai rau de la Luther din 1517 incoace si pana in zilele noastre cand au aparut gramezi de secte asa numite crestine,evident intre ghilimele.
Dar sa revenim la Iisus Hristos care a asigurat pe cei din urma ,ca de altfel pe toti cei ce asculta de invataturile Lui,ca:

16. Raspunzand Simon Petru a zis: Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
17. Iar Iisus, raspunzand, i-a zis: Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-au descoperit tie aceasta, ci Tatal Meu, Cel din ceruri.
18. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui.

Deci in Evanghelia lui Matei ,Iisus spune ca pe aceasta declaretie isi intemeiaza  Biserica pe care nimic nu o va putea birui niciodata. Si totusi dupa aproape 2000 de ani se pare se ca se regasesc mai multe asa zise biserici.Se ridica o intrebare legitima :oare cum cineva poate face deosebire intre Biserica adevarata a lui Iisus Hristos si celelalte biserici aparute ca ciupercile dupa ploaie,bineinteles cu putin ajutor si din partea satanei.Orice om cu bun simt  care a citit Noul Tetament a citit la Matei aceasta declaratie a lui Iisus Hristos care fiind Dumnezeu nu putea sa minta atunci cand a spus Biserica ,iar nu Biserici.Deci a folosit singularul si nu pluralul.Deci evident de aici se poate trage concluzia clara ca din uriasa oferta de asa zise culte crestine doar una este Biserica adevarata, crestina iar restul fiind false si eretice.
Care este de fapt adevarata Biserica a lui Iisus Hristos care a ajuns nebiruita pana in zilele noastre si cum o recunoastem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu